Australsk Opmadnings/Blødfoder
1. To kopper frø (din almindelige spireblanding) samt en kop vand koges i mikroovnen i 6
minutter, hvorefter det stilles til afkøling. (Ved større mængder skal kogetiden forlænges)
Hvis den rigtige mængde vand er benyttet, skulle dette være helt absorberet af frøet, når
afkølet. Ellers drænes det overskydende af i en sigte e.l.
2. En kop købt æggefoder blandes sammen med ovennævnte. (der findes flere glimrende
fabrikater her i Europe, men selv bruger jeg CeDe’s ”Premium Eggfood” for tropical
finches. Det har højt proteinindhold og en passende fugtighed til denne blanding.
3. Et gram multivitaminer blandes i. Selv bruger jeg Paul De Nils vitaminer, men der findes
flere gode produkter i handlen.
Det hele røres sammen og skulle nu have en krummet konsistens, hvis sammensætningen er
korrekt. Det kan holde sig i køleskabet i en uge uden problemer og større portioner kan fryses ned.
I stedt for at koge frøet i mikroovnen, kan det koges i en gryde i 5 – 10 minutter.
En standart kop er 250 ml.
Venlig hilsen,
Benny Lund

Australsk Opmadnings/Blødfoder
1. To kopper frø (din almindelige spireblanding) samt en kop vand koges i mikroovnen i 6
minutter, hvorefter det stilles til afkøling. (Ved større mængder skal kogetiden forlænges)
Hvis den rigtige mængde vand er benyttet, skulle dette være helt absorberet af frøet, når
afkølet. Ellers drænes det overskydende af i en sigte e.l.
2. En kop købt æggefoder blandes sammen med ovennævnte. (der findes flere glimrende
fabrikater her i Europe, men selv bruger jeg CeDe’s ”Premium Eggfood” for tropical
finches. Det har højt proteinindhold og en passende fugtighed til denne blanding.
3. Et gram multivitaminer blandes i. Selv bruger jeg Paul De Nils vitaminer, men der findes
flere gode produkter i handlen.
Det hele røres sammen og skulle nu have en krummet konsistens, hvis sammensætningen er
korrekt. Det kan holde sig i køleskabet i en uge uden problemer og større portioner kan fryses ned.
I stedt for at koge frøet i mikroovnen, kan det koges i en gryde i 5 – 10 minutter.
En standart kop er 250 ml.
Venlig hilsen,
Benny Lund